Veel mensen zullen het zich niet meer herinneren, maar er was ooit een tijd dat mensen alleen maar cash uitbetaald kregen. Wekelijks kon men het loonzakje ophalen bij de baas. Thuis werd het dan verdeeld over verschillende potjes, veelal in een huishoud geld blik zoals in de afbeelding te zien is. Dit is een blik uit de jaren 50 van de vorige eeuw met vakjes en gleufjes waarin het geld verdeeld werd.

Zo kon men niet meer uitgeven dan men had en had men ook altijd overzicht. Dat laatste is iets wat tegenwoordig lastiger is, bijna alles wordt tegenwoordig met de pin betaald en vaak heb je geen idee waar het geld allemaal heen gaat. Om dat inzichtelijker te maken is er de budgetplanner.

De budgetplanner is gewoon een map met plastic insteekhoesjes. Hier kun je net zoals vroeger je geld verdelen over verschillende potjes en omdat je het allemaal netjes op de blaadjes bijhoudt weet je precies hoeveel er in welk potje zit. Zo kun je verschillende potjes maken voor je dagelijkse boodschappen, huisdieren, kleding en extra’s.

Heb je aan het eind van de maand minder uitgegeven dan je tevoren gedacht had? Geen enkel probleem, dat geld kun je doorschuiven naar lange termijn spaardoelen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld een nieuwe auto, een vakantie of laptop.

Ook kun je zogenaamde challenges proberen te volbrengen. Dit motiveert echt om te gaan sparen. In relatief korte tijd heb je zo een leuk bedrag bij elkaar dat je dan weer kunt besteden aan iets leuks.

In onze webshop tref je verschillende downloadbare sheets aan om het budgetteren makkelijker te maken. De bijbehorende map kun je heel voordelig op Temu kopen. Scan hiervoor de QR code van de afbeelding.

Veel succes!

 

Door admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Content is protected !!